Keys and Chords (Belgium) - May 16, 2017

MALCOLM HOLCOMBE: PRETTY LITTLE TROUBLES

Heel zelden krijg je een cd, waarvan je niet goed weet wat je ermee moet. Wel ‘Pretty Little Troubles’ van de uit de Blue Ridge Mountains, North Carolina komende Malcolm Holcombe, is er zo eentje. Met zijn 61 jaren is Malcolm niet meer van de jongsten en zo klinkt hij ook. Vocaal doet hij mij het meest denken aan Watermelon Slim, die ook een heel apart stemgeluid heeft en in een vakje kan je Malcolm al helemaal niet stoppen. Het lijkt wel een stoelendans. Malcolm switcht dat het een lieve lust is tussen folk, blues, country en Americana. Zelf bespeelt hij de akoestische gitaar en laat hij zich op deze opnames bijstaan op mandoline, dobro, percussie, bas, accordeon en harmonica. Verwacht echter geen opgepoetste songs. Neen, het klinkt allemaal erg rudimentair, wat volgens mij ook aansluit bij Malcolms levenswijze. Wat je de man zeker niet kan verwijten, is dat hij niet rauw, authentiek en eerlijk klinkt. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zal vallen voor ‘Pretty Little Troubles’, maar ik kan wel stellen dat Malcolm bij mij een gevoelige snaar geraakt heeft. Tussen de vele momenteel op de markt gegooide als blues, folk, country en Americana bestempelde albums, is deze van Malcolm Holcombe toch een (h)eerlijk lichtpunt.
 
Lambert Smits (4)
If you are a fan of honest, raw, authentic sounding folk, blues, country and Americana, then Malcolm Holcombe is your man!

-by Lambert Smits